Karamell rétegen sült szilvás sütemény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl olaj
- 4 dl tej
- 30 dkg magozott,felezett szilva
A tepsi szórásához:
- 5 dkg fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat, tejet, reszelt citromhéjat, tovább keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk, rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük, a tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 perc után 180 fokon sütjük tovább. Kb 30-40 perc míg elkészül.
Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »