Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamell rétegen sült szilvás sütemény recept

Karamell rétegen sült szilvás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 dl olaj
    • 4 dl tej
    • 30 dkg magozott,felezett szilva

    A tepsi szórásához:

    • 5 dkg fahéjas kristálycukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat, tejet, reszelt citromhéjat, tovább keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk, rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük, a tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.

    200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 perc után 180 fokon sütjük tovább. Kb 30-40 perc míg elkészül.

    Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá