Karamell rétegen sült szilvás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 30 dkg magozott,felezett szilva

A tepsi szórásához:

  • 5 dkg fahéjas kristálycukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat, tejet, reszelt citromhéjat, tovább keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk, rárakjuk a szilvát, majd a tésztánkat ráöntjük, a tepsit kissé megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 perc után 180 fokon sütjük tovább. Kb 30-40 perc míg elkészül.

Nagyon finom, szaftos, omlós sütemény a végeredmény.