Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres, tejszínes szelet recept

Szedres, tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 1 dl étolaj
    • 10 ek langyos víz
    • 10 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 40 dkg szeder
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom
    • 2 dl natúr joghurt
    • 2 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Tetejére:

    • 1 csomag átlátszó, vagy színezett torta zselé
    • víz

    Díszítésnek:

    • egy pár nagyobb és szebb szeder

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsiben kb 30 perc alatt megsütjük.

    A szedret összeturmixoljuk a cukorral és a citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.

    A piskótára rákenjük a szedres krémet, egyenletesen eligazítjuk, egy-két szedret ráteszünk díszítésnek, majd értelem szerűen megcsináljuk a zselét (felöntjük forró vízzel, és elkeverjük), majd ráöntjük a sütire.

    Betesszük a hűtőbe dermedni.

    Tipp:

    Nem kötelező a tetejére a torta zselé, de szerintem sokkal finomabb vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá