Szedres, tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 1 dl étolaj
- 10 ek langyos víz
- 10 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 40 dkg szeder
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
Tetejére:
- 1 csomag átlátszó, vagy színezett torta zselé
- víz
Díszítésnek:
- egy pár nagyobb és szebb szeder
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsiben kb 30 perc alatt megsütjük.
A szedret összeturmixoljuk a cukorral és a citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.
A piskótára rákenjük a szedres krémet, egyenletesen eligazítjuk, egy-két szedret ráteszünk díszítésnek, majd értelem szerűen megcsináljuk a zselét (felöntjük forró vízzel, és elkeverjük), majd ráöntjük a sütire.
Betesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
Nem kötelező a tetejére a torta zselé, de szerintem sokkal finomabb vele.