Szedres, tejszínes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 dl étolaj
  • 10 ek langyos víz
  • 10 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 40 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló

Tetejére:

  • 1 csomag átlátszó, vagy színezett torta zselé
  • víz

Díszítésnek:

  • egy pár nagyobb és szebb szeder

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsiben kb 30 perc alatt megsütjük.

A szedret összeturmixoljuk a cukorral és a citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.

A piskótára rákenjük a szedres krémet, egyenletesen eligazítjuk, egy-két szedret ráteszünk díszítésnek, majd értelem szerűen megcsináljuk a zselét (felöntjük forró vízzel, és elkeverjük), majd ráöntjük a sütire.

Betesszük a hűtőbe dermedni.

Tipp:

Nem kötelező a tetejére a torta zselé, de szerintem sokkal finomabb vele.