Szedres krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szedres krém:
- 1 üveg szederbefőtt
- 1,5 dl tej
- 2 cs fahéjas vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítés:
A pudingport, a tejjel és szükség szerinti szeder levével (fél l legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedret.
Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt, 20*30-as tepsibe simítjuk. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Összeállítás: a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »