Szedres krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szedres krém:
- 1 üveg szederbefőtt
- 1,5 dl tej
- 2 cs fahéjas vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítés:
A pudingport, a tejjel és szükség szerinti szeder levével (fél l legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedret.
Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt, 20*30-as tepsibe simítjuk. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Összeállítás: a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

