Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova torta recept

Pavlova torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál ecet
    • pici só
    • 1/2 ek kukorica keményítő (vagy étkezési keményítő)
    • 1/2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma

    Töltelék:

    • 2-3 dl habtejszín
    • gyümölcs tetszés szerint

    Elkészítés:

    A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan
    keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes
    lesz és megáll.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy 20 cm átmérőjű kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk. Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe. Egy kis mélyedés legyen a közepében.

    Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Ha kész a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk és hagyjuk kihűlni.

    Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk
    kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg
    tejszín és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Úgy is elrendezhetjük, hogy a tejszín tetejére szórjuk a gyümölcsöket.
    Nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá