Pavlova torta recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál ecet
- pici só
- 1/2 ek kukorica keményítő (vagy étkezési keményítő)
- 1/2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
Töltelék:
- 2-3 dl habtejszín
- gyümölcs tetszés szerint
Elkészítés:
A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan
keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes
lesz és megáll.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy 20 cm átmérőjű kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk. Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe. Egy kis mélyedés legyen a közepében.
Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Ha kész a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk
kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg
tejszín és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Úgy is elrendezhetjük, hogy a tejszín tetejére szórjuk a gyümölcsöket.
Nagyon finom!