Pavlova torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál ecet
  • pici só
  • 1/2 ek kukorica keményítő (vagy étkezési keményítő)
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma

Töltelék:

  • 2-3 dl habtejszín
  • gyümölcs tetszés szerint

Elkészítés:

A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan
keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes
lesz és megáll.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy 20 cm átmérőjű kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk. Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe. Egy kis mélyedés legyen a közepében.

Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Ha kész a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk és hagyjuk kihűlni.

Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk
kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg
tejszín és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Úgy is elrendezhetjük, hogy a tejszín tetejére szórjuk a gyümölcsöket.
Nagyon finom!