Narancsos kocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál olaj
A krémhez:
- 1 fagyasztott narancs
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 2 púpos evőkanál baracklekvár
- Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 0,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy narancsot lefagyasztok. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verem. A liszthez keverem a sütőport, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adom.
Egy 30X40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a masszát, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.
Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettévágom, de nem pontosan középen, kb. 2/3-1/3 arányban vágjuk.
A kisebb felét egy keverőedénybe morzsolom. (Én azt szerettem volna, hogy a krém magasabb legyen, ezért feleztem a tésztát. Így néhány kockával kevesebb lett, de a krém vastagabb lett a tésztánál.)
A másfél dl vizet a 15 dkg cukorral és a lekvárral felforralom és hagyom kihűlni. A fagyott narancsot héjastól finomra reszelem, és a sziruppal együtt a morzsolt tésztára öntöm. Összekeverem, és a maradék tésztára kenem.
A tetejére való csokoládét a tejszínnel együtt a mikróban megolvasztom, miközben többször megkeverem.
Először fél percig, majd újabb fél percig. Inkább többször tegyük vissza, mint túlmelegítsük! A csokit a krém tetejére kenem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »