Szemüveges tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- kevés tej
- reszelt citromhéj
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- a 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió(lehet kókuszreszelék,mák,mogyoró is)
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk A lisztet a zsírral,a tojássárgájával ,reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 db cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.
A tészta cipókat egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk és lekvárral megkenjük,meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk,a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé,kb 8 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük és a darált diót fakanállal könnyedén hozzá keverjük. A szabadon maradt részbe betöltjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.