Szemüveges tészta recept
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- kevés tej
- reszelt citromhéj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- a 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja - 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió(lehet kókuszreszelék,mák,mogyoró is)
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk A lisztet a zsírral,a tojássárgájával ,reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 db cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.
A tészta cipókat egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk és lekvárral megkenjük,meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk,a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé,kb 8 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük és a darált diót fakanállal könnyedén hozzá keverjük. A szabadon maradt részbe betöltjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

