Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós meggyes recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 sütőpor
    • 2 kanál kakaó
    • kevés tej az összeállításhoz

    Meggyes töltelék:

    • 50-60 dkg fejtett megy
    • 15 dkg cukor
    • 2 vaníliás puding

    Diós kókuszos töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg dió de lehet kókusz is vagy vegyesen

    Elkészítése:
    Először a meggyes tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A meggyhez előző nap hozzáadtuk a cukrot és állni hagytuk/így finomabb lesz/. Feltesszük 2 dl vízzel főlni kb 5 dl lé legyen, ha nem elég adunk hozzá még vizet. Ha forrni kezd hozzáadjuk a pudingokat. Kicsit meg rottyantjuk és félretesszük hűlni.

    Lisztből, margarinból, tojássárgájából, sütőporból, tésztát gyúrunk ha kell tejet adunk hozzá. Félbe vesszük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kikent tepsibe tesszük a sötét tésztát. Rá megy a meghűlt meggyestöltelék. Erre megy a sárga tészta.

    A tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk cukrot meg a diót vagy a kókuszt vagy vegyesen /15 dkg kell hogy legyen/.

    Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá