Omlós meggyes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 sütőpor
- 2 kanál kakaó
- kevés tej az összeállításhoz
Meggyes töltelék:
- 50-60 dkg fejtett megy
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás puding
Diós kókuszos töltelék:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg dió de lehet kókusz is vagy vegyesen
Elkészítése:
Először a meggyes tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A meggyhez előző nap hozzáadtuk a cukrot és állni hagytuk/így finomabb lesz/. Feltesszük 2 dl vízzel főlni kb 5 dl lé legyen, ha nem elég adunk hozzá még vizet. Ha forrni kezd hozzáadjuk a pudingokat. Kicsit meg rottyantjuk és félretesszük hűlni.
Lisztből, margarinból, tojássárgájából, sütőporból, tésztát gyúrunk ha kell tejet adunk hozzá. Félbe vesszük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kikent tepsibe tesszük a sötét tésztát. Rá megy a meghűlt meggyestöltelék. Erre megy a sárga tészta.
A tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk cukrot meg a diót vagy a kókuszt vagy vegyesen /15 dkg kell hogy legyen/.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »