Omlós meggyes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 sütőpor
- 2 kanál kakaó
- kevés tej az összeállításhoz
Meggyes töltelék:
- 50-60 dkg fejtett megy
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás puding
Diós kókuszos töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg dió de lehet kókusz is vagy vegyesen
Elkészítése:
Először a meggyes tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A meggyhez előző nap hozzáadtuk a cukrot és állni hagytuk/így finomabb lesz/. Feltesszük 2 dl vízzel főlni kb 5 dl lé legyen, ha nem elég adunk hozzá még vizet. Ha forrni kezd hozzáadjuk a pudingokat. Kicsit meg rottyantjuk és félretesszük hűlni.
Lisztből, margarinból, tojássárgájából, sütőporból, tésztát gyúrunk ha kell tejet adunk hozzá. Félbe vesszük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kikent tepsibe tesszük a sötét tésztát. Rá megy a meghűlt meggyestöltelék. Erre megy a sárga tészta.
A tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk cukrot meg a diót vagy a kókuszt vagy vegyesen /15 dkg kell hogy legyen/.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük.