Omlós meggyes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1/2 sütőpor
  • 2 kanál kakaó
  • kevés tej az összeállításhoz

Meggyes töltelék:

  • 50-60 dkg fejtett megy
  • 15 dkg cukor
  • 2 vaníliás puding

Diós kókuszos töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg dió de lehet kókusz is vagy vegyesen

Elkészítése:
Először a meggyes tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A meggyhez előző nap hozzáadtuk a cukrot és állni hagytuk/így finomabb lesz/. Feltesszük 2 dl vízzel főlni kb 5 dl lé legyen, ha nem elég adunk hozzá még vizet. Ha forrni kezd hozzáadjuk a pudingokat. Kicsit meg rottyantjuk és félretesszük hűlni.

Lisztből, margarinból, tojássárgájából, sütőporból, tésztát gyúrunk ha kell tejet adunk hozzá. Félbe vesszük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kikent tepsibe tesszük a sötét tésztát. Rá megy a meghűlt meggyestöltelék. Erre megy a sárga tészta.

A tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk cukrot meg a diót vagy a kókuszt vagy vegyesen /15 dkg kell hogy legyen/.

Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük.