Müzlis-meggyes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 dl finomliszt
- 1 dl müzli
- 3 dl cukor
- 1,5 dl olaj
Az alsó réteghez:
- 2 üveg magozott meggybefőtt
- 2 rumaroma
- 3-4 evőkanál mák
- 2 ek szeletelt mandula
- 2 ek búzadara
- kevés vaj
Öntet:
- 0,5 l tej
- kb 3 ek búzadara
- 1 ek cukor
- kevés vaj(ízlés szerint)
Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kivajazunk, megszórjuk búzadarával. Az üveges meggyekbe beleöntünk fél-fél üveg rumaromát, és így hagyjuk állni fél órát. Majd a meggyet a levétől kinyomkodjuk, és a tepsibe tesszük. Megszórjuk ízlés szerint mákkal (a mák ne legyen ledarálva), illetve a szeletelt mandulával.
Elkészítjük a tésztát: a lisztet a müzlivel és a sütőporral elegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól elkeverjük robotgéppel. Az így kapott tésztát a meggyes rétegre csurgatjuk (kissé töményebb masszát kell kapnunk, de ha nagyon keményre sikerülne, egy kis meggylével lazíthatunk rajta).
175-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (közben fogpiszkálóval ellenőrizzük a belsejét). Körülbelül 40 perc a sütési idő.
Míg a süti sül, a tej, cukor, búzadara segítségével hígabb tejbegrízt készítünk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat (ízlés szerint, akár el is hagyható). Ha kihűlt a süti, felszeleteljük, a tányérra fordítva tesszük (a tészta kerül majd a tányérra, a meggy pedig felül lesz így). A tejbegrízes öntettel leöntve tálaljuk.