Müzlis-meggyes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 dl finomliszt
- 1 dl müzli
- 3 dl cukor
- 1,5 dl olaj
Az alsó réteghez:
- 2 üveg magozott meggybefőtt
- 2 rumaroma
- 3-4 evőkanál mák
- 2 ek szeletelt mandula
- 2 ek búzadara
- kevés vaj
Öntet:
- 0,5 l tej
- kb 3 ek búzadara
- 1 ek cukor
- kevés vaj(ízlés szerint)
Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kivajazunk, megszórjuk búzadarával. Az üveges meggyekbe beleöntünk fél-fél üveg rumaromát, és így hagyjuk állni fél órát. Majd a meggyet a levétől kinyomkodjuk, és a tepsibe tesszük. Megszórjuk ízlés szerint mákkal (a mák ne legyen ledarálva), illetve a szeletelt mandulával.
Elkészítjük a tésztát: a lisztet a müzlivel és a sütőporral elegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól elkeverjük robotgéppel. Az így kapott tésztát a meggyes rétegre csurgatjuk (kissé töményebb masszát kell kapnunk, de ha nagyon keményre sikerülne, egy kis meggylével lazíthatunk rajta).
175-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (közben fogpiszkálóval ellenőrizzük a belsejét). Körülbelül 40 perc a sütési idő.
Míg a süti sül, a tej, cukor, búzadara segítségével hígabb tejbegrízt készítünk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat (ízlés szerint, akár el is hagyható). Ha kihűlt a süti, felszeleteljük, a tányérra fordítva tesszük (a tészta kerül majd a tányérra, a meggy pedig felül lesz így). A tejbegrízes öntettel leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

