Hozzávalók:
Tészta:
Az alsó réteghez:
Öntet:
Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kivajazunk, megszórjuk búzadarával. Az üveges meggyekbe beleöntünk fél-fél üveg rumaromát, és így hagyjuk állni fél órát. Majd a meggyet a levétől kinyomkodjuk, és a tepsibe tesszük. Megszórjuk ízlés szerint mákkal (a mák ne legyen ledarálva), illetve a szeletelt mandulával.
Elkészítjük a tésztát: a lisztet a müzlivel és a sütőporral elegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól elkeverjük robotgéppel. Az így kapott tésztát a meggyes rétegre csurgatjuk (kissé töményebb masszát kell kapnunk, de ha nagyon keményre sikerülne, egy kis meggylével lazíthatunk rajta).
175-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (közben fogpiszkálóval ellenőrizzük a belsejét). Körülbelül 40 perc a sütési idő.
Míg a süti sül, a tej, cukor, búzadara segítségével hígabb tejbegrízt készítünk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat (ízlés szerint, akár el is hagyható). Ha kihűlt a süti, felszeleteljük, a tányérra fordítva tesszük (a tészta kerül majd a tányérra, a meggy pedig felül lesz így). A tejbegrízes öntettel leöntve tálaljuk.