Müzlis-meggyes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl finomliszt
  • 1 dl müzli
  • 3 dl cukor
  • 1,5 dl olaj

Az alsó réteghez:

  • 2 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 rumaroma
  • 3-4 evőkanál mák
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 2 ek búzadara
  • kevés vaj

Öntet:

  • 0,5 l tej
  • kb 3 ek búzadara
  • 1 ek cukor
  • kevés vaj(ízlés szerint)

Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kivajazunk, megszórjuk búzadarával. Az üveges meggyekbe beleöntünk fél-fél üveg rumaromát, és így hagyjuk állni fél órát. Majd a meggyet a levétől kinyomkodjuk, és a tepsibe tesszük. Megszórjuk ízlés szerint mákkal (a mák ne legyen ledarálva), illetve a szeletelt mandulával.
Elkészítjük a tésztát: a lisztet a müzlivel és a sütőporral elegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól elkeverjük robotgéppel. Az így kapott tésztát a meggyes rétegre csurgatjuk (kissé töményebb masszát kell kapnunk, de ha nagyon keményre sikerülne, egy kis meggylével lazíthatunk rajta).
175-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (közben fogpiszkálóval ellenőrizzük a belsejét). Körülbelül 40 perc a sütési idő.
Míg a süti sül, a tej, cukor, búzadara segítségével hígabb tejbegrízt készítünk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverünk egy kis darab vajat (ízlés szerint, akár el is hagyható). Ha kihűlt a süti, felszeleteljük, a tányérra fordítva tesszük (a tészta kerül majd a tányérra, a meggy pedig felül lesz így). A tejbegrízes öntettel leöntve tálaljuk.