Meggyes szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Meggyes krémhez:
- 1 cs vaníliás puding
- 60 dkg kimagozott meggy
- 5 dkg cukor
Pudingos krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat. Fehérjéket verjük fel a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a sárgáját, végül keverjük bele a sütőporos lisztet. Majd kikent tepsibe, tűpróbáig sütjük.
Meggyes krémhez a meggyet szűrjük le. A pudingot keverjük ki egy kevés befőttlével. 3 dl meggylevet forraljuk, fel a cukorral majd adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre. Ezután a gyümölcsszemeket is forgassuk bele és az egészet kenjük egyenletesen a tésztára. Két órára tegyük a hűtőbe. A pudingos krémhez a tejet, a cukrot, a pudingot állandó kevergetés mellett főzzük és hűtsük ki. A puha vajat adjuk a pudinghoz és kenjük a meggyes réteg tetejére. Ismét tegyük a hűtőbe és dermedés után szeletelhető.