Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes szelet recept

Meggyes szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor

    Meggyes krémhez:

    • 1 cs vaníliás puding
    • 60 dkg kimagozott meggy
    • 5 dkg cukor

    Pudingos krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 10 dkg kristálycukor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:
    Válasszuk szét a tojásokat. Fehérjéket verjük fel a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a sárgáját, végül keverjük bele a sütőporos lisztet. Majd kikent tepsibe, tűpróbáig sütjük.
    Meggyes krémhez a meggyet szűrjük le. A pudingot keverjük ki egy kevés befőttlével. 3 dl meggylevet forraljuk, fel a cukorral majd adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre. Ezután a gyümölcsszemeket is forgassuk bele és az egészet kenjük egyenletesen a tésztára. Két órára tegyük a hűtőbe. A pudingos krémhez a tejet, a cukrot, a pudingot állandó kevergetés mellett főzzük és hűtsük ki. A puha vajat adjuk a pudinghoz és kenjük a meggyes réteg tetejére. Ismét tegyük a hűtőbe és dermedés után szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá