Meggyes szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor

Meggyes krémhez:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 60 dkg kimagozott meggy
  • 5 dkg cukor

Pudingos krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat. Fehérjéket verjük fel a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a sárgáját, végül keverjük bele a sütőporos lisztet. Majd kikent tepsibe, tűpróbáig sütjük.
Meggyes krémhez a meggyet szűrjük le. A pudingot keverjük ki egy kevés befőttlével. 3 dl meggylevet forraljuk, fel a cukorral majd adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre. Ezután a gyümölcsszemeket is forgassuk bele és az egészet kenjük egyenletesen a tésztára. Két órára tegyük a hűtőbe. A pudingos krémhez a tejet, a cukrot, a pudingot állandó kevergetés mellett főzzük és hűtsük ki. A puha vajat adjuk a pudinghoz és kenjük a meggyes réteg tetejére. Ismét tegyük a hűtőbe és dermedés után szeletelhető.