Meggyes pite pudingos töltelékkel recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 2 csomag vanília puding
- 4-5 evőkanál cukor vagy édesítő
- 8 dl meggylé /lehet a befőtt leve is/
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- ízlés szerint fahéj
A tészta hozzávalói:
- 5o dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tészta megkenéséhez
- 1 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 vanília cukor
- 1/2 kávéskanál só
- 1/2 csomag sütőpor
- vaníliás porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük, hogy mire szükségünk lesz rá, akkorra kihűljön. A meggylével a pudingporból, cukorból, a szokásos módon krémet főzünk.
Amikor a pudingunk kész, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, és hozzáadjuk a magozott meggyet, elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, sóval, cukorral, vaníliával, összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt és jól összedolgozzuk. A tésztát elosztjuk, 3/4 részét kinyújtjuk és a tepsi aljára helyezzük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (24 cm), majd beletesszük a tésztát úgy, hogy a tésztánknak pereme legyen (nem fog így kifolyni belőle a töltelék). A kihűlt meggyes krémet elsimítjuk a tésztán, majd a tészta megmaradt részét szintén elnyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle és rácsokat készítve betakarjuk vele a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 18o fokon 50 percig sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, tetszőleges módon szeleteljük, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Hogy még finomabb legyen, tehetünk egy vaníliás pudingot is a meggyes réteg alá, így jobban kihozza az ízét a süteménynek. Ajánlom mindenkinek nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »