Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tészta hozzávalói:
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük, hogy mire szükségünk lesz rá, akkorra kihűljön. A meggylével a pudingporból, cukorból, a szokásos módon krémet főzünk.
Amikor a pudingunk kész, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, és hozzáadjuk a magozott meggyet, elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, sóval, cukorral, vaníliával, összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt és jól összedolgozzuk. A tésztát elosztjuk, 3/4 részét kinyújtjuk és a tepsi aljára helyezzük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (24 cm), majd beletesszük a tésztát úgy, hogy a tésztánknak pereme legyen (nem fog így kifolyni belőle a töltelék). A kihűlt meggyes krémet elsimítjuk a tésztán, majd a tészta megmaradt részét szintén elnyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle és rácsokat készítve betakarjuk vele a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 18o fokon 50 percig sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, tetszőleges módon szeleteljük, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Hogy még finomabb legyen, tehetünk egy vaníliás pudingot is a meggyes réteg alá, így jobban kihozza az ízét a süteménynek. Ajánlom mindenkinek nagyon finom!