Meggyes krémes sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20dkg margarin
- 20dkg cukor
- 5db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30dkg liszt
- fél sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 2ek kakaópor
- 50dkg kimagozott meggy
A krémhez:
- 1 habtejszín pudingpor
- 4dl tej
- 15dkg cukor
- 20dkg margarin
A tetejére:
- 3dl habtejszín keményre verve
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert habtejszínt tesszük. Nagyon finom süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »