Meggyes krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20dkg margarin
  • 20dkg cukor
  • 5db tojás
  • 30dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 2ek kakaópor
  • 50dkg kimagozott meggy

A krémhez:

  • 1 habtejszín pudingpor
  • 4dl tej
  • 15dkg cukor
  • 20dkg margarin

A tetejére:

  • 3dl habtejszín keményre verve

Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert habtejszínt tesszük. Nagyon finom süti.