Meggyes huszárbajusz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csepp cukor, csepp só
A töltelékhez:
- meggybefőtt vagy mirelit meggy
- 5 dl meggylé
- cukor (a meggylé édességétől függően)
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
A habhoz:
- 15 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: Felfuttatjuk sz élesztőt egy csepp cukorral elkevert langyos tejben. Tálba tesszük és összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Három részre osztjuk a tésztát és 20 percig meleg helyen pihentetjük. A töltelékhez sűrű pudingot főzünk a meggylé, a puding és a cukor felhasználásával.
A tésztákat kb. 15*20 centi széles és 2 centi vastag téglalapokra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kihűtött pudinggal, a két szélét végigrakjuk meggyel, majd mindkét oldalán megtekerjük úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv a tölteléknek. A habhoz felverjük cukorral a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt halmozzuk a sütemény közepébe. Egymás mellé helyezzük a három rudat egy tepsiben és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A mirelit meggy esetében nem biztos, hogy lesz elegendő meggylé. Mi az idén főztünk meggydzsemet, így a pudingos krém helyett én ezzel szoktam megkenni a tésztákat.