Macskaszem recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 dkg élesztő 1dl tejben megfuttatva
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 1 üveg kimagozott meggy
- 1 cs mazsola
- kevés rum vagy meggylé
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, csipetnyi sót,majd a felfuttatott élesztőt,összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle, melyeket vékonyra kinyújtunk. A diót és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját,a mazsolát /rumba vagy meggylébe áztatjuk/. A tészta két szélére sorban meggyeket teszünk és úgy tekerjük fel, hogy 2-3 cm-es rés maradjon a két meggyes csík között. Ide kenjük a diós masszát. 180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne szárítsuk ki. Ha kihűlt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »