Macskaszem recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 dkg élesztő 1dl tejben megfuttatva
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
- 1 üveg kimagozott meggy
- 1 cs mazsola
- kevés rum vagy meggylé
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, csipetnyi sót,majd a felfuttatott élesztőt,összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle, melyeket vékonyra kinyújtunk. A diót és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját,a mazsolát /rumba vagy meggylébe áztatjuk/. A tészta két szélére sorban meggyeket teszünk és úgy tekerjük fel, hogy 2-3 cm-es rés maradjon a két meggyes csík között. Ide kenjük a diós masszát. 180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne szárítsuk ki. Ha kihűlt felszeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.