Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb recept

Lúdláb
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 1 vaníliás pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • 3 ek cukor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg ét tortabevonó (vagy sima étcsoki)
    • pár szem magozott meggy
    • A tetejére csokimáz

    Elkészítése:
    A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet és a kakaóport, forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 180 fokon, 20 perc alatt süsd meg. A krémhez a tejet a pudingporral, 1 ek. Kakaóporral és a cukorral keverd simára. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzz belőle sűrű krémet, miután levetted a tűzről, tördeld bele a csokit, kevergesd, míg felolvad benne. Ha a krém kihűlt, keverd bele a habosra kikevert margarint és a meggyet, simítsd a kihűlt tésztára, és tedd hidegre,hogy megdermedjen. A tetejét csokimázzal vond be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá