Lúdláb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg ét tortabevonó (vagy sima étcsoki)
- pár szem magozott meggy
- A tetejére csokimáz
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet és a kakaóport, forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 180 fokon, 20 perc alatt süsd meg. A krémhez a tejet a pudingporral, 1 ek. Kakaóporral és a cukorral keverd simára. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzz belőle sűrű krémet, miután levetted a tűzről, tördeld bele a csokit, kevergesd, míg felolvad benne. Ha a krém kihűlt, keverd bele a habosra kikevert margarint és a meggyet, simítsd a kihűlt tésztára, és tedd hidegre,hogy megdermedjen. A tetejét csokimázzal vond be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »