Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes recept

Habos meggyes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 1- 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. 50 dkg friss vagy fagyasztott) ízlés szerint
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg margarin
    • 1 pohár tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 8 evőkanál cukor
    • liszt

    A habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük)
    • 8 evőkanál cukor
    • fél citrom leve.

    Elkészítése:

    A meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem. Egy lábasban vizet forralok. A tojássárgákat robotgép segítségével kikeverem a 8 evőkanál cukorral, a lágy margarinnal, a tejföllel, 1 citrom lereszelt héjával, 1/2 csomag sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak. A tésztát egy nagyobb méretű kikent, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket, és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

    Míg sül a tészta, a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy egy kis aranybarna színt kapjon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá