Gyors meggyes-grízes rétes recept
A receptben a joghurtos pohár szolgál mértékegységül.
Hozzávalók:
- 12 réteslap
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 pohár cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 pohár (2dl-es) natúr joghurt
- 1 pohár étolaj
- 1 és 2/3 pohár gríz
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy
Elkészítése:
A meggyet csak lecsepegtetjük, nem kell kicsavarni, a levére nem lesz szükség.A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 9 lapból, ugyanígy eljárva még 3 rétest tekerek.A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a négy rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.
180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).
Tipp:
Én már készítettem túróval, mákkal, almával is. Nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.