Gyors meggyes-grízes rétes recept

A receptben a joghurtos pohár szolgál mértékegységül.
Hozzávalók:
- 12 réteslap
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 pohár cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 pohár (2dl-es) natúr joghurt
- 1 pohár étolaj
- 1 és 2/3 pohár gríz
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 üveg magozott meggybefőtt, vagy friss meggy
Elkészítése:
A meggyet csak lecsepegtetjük, nem kell kicsavarni, a levére nem lesz szükség.A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 9 lapból, ugyanígy eljárva még 3 rétest tekerek.A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a négy rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.
180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).
Tipp:
Én már készítettem túróval, mákkal, almával is. Nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »