Fordított meggyes, könnyű túrókrémmel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta, felébe 1 kanál kakaó
Krémhez:
- 4dl tej
- 1cs zselatin
- 50 dkg túró
- 10 dkg margarin
- 15dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
- maradék meggy
- csokidara
Kell még:
- alufólia a tepsi borításához
- margarin az alufólia kikenéséhez
- kristálycukor a szóráshoz
- 1 ü magozott meggybefőtt(hagyj belőle szebbeket a díszítéshez
Elkészítése:
A tepsi alját befeded alufóliával, beleszórod a lecsepegtetett meggyet. Ha nem befőttből készül, szórd meg a margarinnal kikent alufóliát cukorral. 6 tojásos piskótát készíts, a felébe keverj kakaóport és felváltva kanalazd rá a meggyre, majd süsd ki. Ha kisült, borítsd ki tálcára, hogy a meggy legyen felül. Jöhet a krém. 4 dl tejben, 1 csomag zselatint melegíts, amíg felolvad, aztán tedd hideg helyre. 50dkg túrót, 10dkg margarint, 15dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot keverj krémesre. Add hozzá a kihűlt tejes zselatint. Hűtsd tovább. Ha már megfelelően megkeményedett, kend a süti tetejére. Díszítsd meggyel, csokidarával, ízlés szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.