Fordított meggyes, könnyű túrókrémmel recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta, felébe 1 kanál kakaó
Krémhez:
- 4dl tej
- 1cs zselatin
- 50 dkg túró
- 10 dkg margarin
- 15dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
- maradék meggy
- csokidara
Kell még:
- alufólia a tepsi borításához
- margarin az alufólia kikenéséhez
- kristálycukor a szóráshoz
- 1 ü magozott meggybefőtt(hagyj belőle szebbeket a díszítéshez
Elkészítése:
A tepsi alját befeded alufóliával, beleszórod a lecsepegtetett meggyet. Ha nem befőttből készül, szórd meg a margarinnal kikent alufóliát cukorral. 6 tojásos piskótát készíts, a felébe keverj kakaóport és felváltva kanalazd rá a meggyre, majd süsd ki. Ha kisült, borítsd ki tálcára, hogy a meggy legyen felül. Jöhet a krém. 4 dl tejben, 1 csomag zselatint melegíts, amíg felolvad, aztán tedd hideg helyre. 50dkg túrót, 10dkg margarint, 15dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot keverj krémesre. Add hozzá a kihűlt tejes zselatint. Hűtsd tovább. Ha már megfelelően megkeményedett, kend a süti tetejére. Díszítsd meggyel, csokidarával, ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »