Fordított meggyes, könnyű túrókrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojásos piskóta, felébe 1 kanál kakaó

Krémhez:

  • 4dl tej
  • 1cs zselatin
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg margarin
  • 15dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • maradék meggy
  • csokidara

Kell még:

  • alufólia a tepsi borításához
  • margarin az alufólia kikenéséhez
  • kristálycukor a szóráshoz
  • 1 ü magozott meggybefőtt(hagyj belőle szebbeket a díszítéshez

Elkészítése:
A tepsi alját befeded alufóliával, beleszórod a lecsepegtetett meggyet. Ha nem befőttből készül, szórd meg a margarinnal kikent alufóliát cukorral. 6 tojásos piskótát készíts, a felébe keverj kakaóport és felváltva kanalazd rá a meggyre, majd süsd ki. Ha kisült, borítsd ki tálcára, hogy a meggy legyen felül. Jöhet a krém. 4 dl tejben, 1 csomag zselatint melegíts, amíg felolvad, aztán tedd hideg helyre. 50dkg túrót, 10dkg margarint, 15dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot keverj krémesre. Add hozzá a kihűlt tejes zselatint. Hűtsd tovább. Ha már megfelelően megkeményedett, kend a süti tetejére. Díszítsd meggyel, csokidarával, ízlés szerint.