Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított meggyes recept

Fordított meggyes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaó
    • 1 ü magozott meggy

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek rumaroma

    Tetejére:

    • csokireszelék vagy tortadara

    Elkészítése:
    A tésztához a 6 tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a keményre vert habot. A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaósat, és sütjük. 180-200 fokon 30-40 percig. A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és kevés tejjel. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt, tejes masszával, beletesszük a rumaromát is. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből úgy, hogy a meggyes fele legyen felül. Rákenjük a krémet, tetejét reszelt csokival vagy tortadarával szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá