Fordított meggyes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 1 ü magozott meggy

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek rumaroma

Tetejére:

  • csokireszelék vagy tortadara

Elkészítése:
A tésztához a 6 tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a keményre vert habot. A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaósat, és sütjük. 180-200 fokon 30-40 percig. A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és kevés tejjel. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt, tejes masszával, beletesszük a rumaromát is. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből úgy, hogy a meggyes fele legyen felül. Rákenjük a krémet, tetejét reszelt csokival vagy tortadarával szórjuk meg.