Diós-meggyes tallér recept
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát összeforgatom, a margarint belemorzsolom. Belekeverem a porcukrot, a tojássárgát, és a tejfölt, majd omlós tésztát készítek.
A lisztezett deszkán kb: 1.5-2 cm vastagra kinyújtom, és egy 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom és kinyújtom, szaggatom. Ezeket a lapokat egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem.
A tetejére tojást, tojásfehérjét, cukrot habosra kikeverem. Majd ezután adom hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat, alaposan kidolgozom a krémet. A masszából két kanál segítségével a tészták közepére halmokat teszek. A hab közepére pedig egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet rakok.180 fokos sütőben sütöm kb:15-20 percig.
Sztori: Ha valami gyorsan elkészíthető sütire van szükségünk, mert vendégek jönnek. Ez tökéletes hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »

