Diós-meggyes tallér recept
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát összeforgatom, a margarint belemorzsolom. Belekeverem a porcukrot, a tojássárgát, és a tejfölt, majd omlós tésztát készítek.
A lisztezett deszkán kb: 1.5-2 cm vastagra kinyújtom, és egy 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. Ha marad még tészta, azt is összegyúrom és kinyújtom, szaggatom. Ezeket a lapokat egy zsírpapírral bélelt tepsire teszem.
A tetejére tojást, tojásfehérjét, cukrot habosra kikeverem. Majd ezután adom hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat, alaposan kidolgozom a krémet. A masszából két kanál segítségével a tészták közepére halmokat teszek. A hab közepére pedig egy-egy szem lecsöpögtetett meggyet rakok.180 fokos sütőben sütöm kb:15-20 percig.
Sztori: Ha valami gyorsan elkészíthető sütire van szükségünk, mert vendégek jönnek. Ez tökéletes hozzá!