Cseresznyés süti recept
Hozzávalók:
- 2 üveg magozott cseresznye
- 10 ek kristálycukor
- 15 ek búzadara
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- babapiskóta
- csoki reszelék
Elkészítése:
A magozott cseresznyét leszűrjük, majd a felfogott gyümölcslevet kipótoljuk annyi vízzel, hogy 1 litert kapjunk belőle. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, lassú tűzőn felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tűzről levéve hozzákeverjük az előzőleg lecsepegtetett cseresznyét. Egy közepes tepsit bevizezünk és a cseresznyés masszát egyenletesen elosztjuk benne. Tetejét babapiskótával befedjük. Tejből vaníliás pudingból és a kristálycukor hozzáadásával pudingot készítünk és még melegen piskóta tetejére öntjük. Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

