Cseresznyés lepény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 4 ek porcukor
- 20 dg margarin vagy vaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához
A töltelékhez:
- 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
- ízlés szerint cukor
- 10 dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük. Most fagyasztott cseresznyét használtam. Előzőleg már kiolvasztottam,egy kis cukorral megszórtam, majd kifacsartam. A levét egy üvegbe öntöttem, jó lesz egy kis hűsítőnek. A tésztát két cipóra osztottam. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a cseresznyét. Befedtem a másik lappal. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem, 1 ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele. 200 fokon aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.