Málnás finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek cukor
- 7 ek liszt
Krém:
- 0,5 kg málna
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla keserű csokoládé
- 1 l tej
Elkészítése:
Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor sűrűn kitesszük málnával.
6 dl tejet kikeverünk 1 cs vaníliás és 1 cs tejszín ízű pudingporral, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen a málnás piskótára öntjük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítjuk, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, majd felfőzzük. Ha kihűlt akkor a margarinos krémet hozzáadjuk, majd a kihűlt, megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk.
Ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


