Málnás finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek liszt
Krém:
- 0,5 kg málna
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla keserű csokoládé
- 1 l tej
Elkészítése:
Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor sűrűn kitesszük málnával.
6 dl tejet kikeverünk 1 cs vaníliás és 1 cs tejszín ízű pudingporral, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen a málnás piskótára öntjük és hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítjuk, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, majd felfőzzük. Ha kihűlt akkor a margarinos krémet hozzáadjuk, majd a kihűlt, megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk.
Ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.