Málnás finomság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt

Krém:

  • 0,5 kg málna
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla keserű csokoládé
  • 1 l tej

Elkészítése:
Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor sűrűn kitesszük málnával.

6 dl tejet kikeverünk 1 cs vaníliás és 1 cs tejszín ízű pudingporral, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen a málnás piskótára öntjük és hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítjuk, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, majd felfőzzük. Ha kihűlt akkor a margarinos krémet hozzáadjuk, majd a kihűlt, megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk.

Ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.