Málna szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- késhegynyi sütőpor
- 1/2 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 cs habfixáló por
- 15 dkg málna
- 2 teáskanál zselatin
Tetejére:
- 15 dkg málna
- 1 cs piros tortazselé por
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom.
Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.
Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.
A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »