Málna szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- késhegynyi sütőpor
- 1/2 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 cs habfixáló por
- 15 dkg málna
- 2 teáskanál zselatin
Tetejére:
- 15 dkg málna
- 1 cs piros tortazselé por
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom.
Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.
Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.
A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »