Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes-málnakrémes piskóta recept

Kekszes-málnakrémes piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 13 dkg liszt
    • 1-2 ek napraforgó olaj
    • 2 ek kakaópor
    • 1/4 cs sütőpor

    A málnakrémhez:

    • kb 500 g málna (fagyasztott vagy friss)
    • kristálycukor ízlés szerint
    • 2-3 ek liszt
    • 2 dl habtejszín

    A puncs krémhez:

    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj vagy margarin

    További hozzávalók:

    • háztartási keksz
    • 1 tábla étbevonó

    Elkészítése:
    A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Ezt tovább keverjük robotgéppel. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a pudingot a szokásos módon,csak 4 dl tejjel. Ha kész, hagyjuk jól kihűlni, majd robotgéppel belekeverjük a vajat. Elkészítjük a málnakrémet. A málnát ízlés szerinti cukorral összemelegítjük, majd a habtejszínnel kikevert lisztet hozzáöntjük, és addig kavargatjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
    Miután a piskótát is hagytuk hűlni, rákenjük a pudingos krémet. Erre jön egy sor háztartási keksz. Majd erre rákenjük a málnás krémet, amire szintén egy sor keksz jön. A tetejét olajjal gőz fölött felolvasztott csokival fedjük be. Pár órára vagy egy estére hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá