Kekszes-málnakrémes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg liszt
- 1-2 ek napraforgó olaj
- 2 ek kakaópor
- 1/4 cs sütőpor
A málnakrémhez:
- kb 500 g málna (fagyasztott vagy friss)
- kristálycukor ízlés szerint
- 2-3 ek liszt
- 2 dl habtejszín
A puncs krémhez:
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
További hozzávalók:
- háztartási keksz
- 1 tábla étbevonó
Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Ezt tovább keverjük robotgéppel. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a pudingot a szokásos módon,csak 4 dl tejjel. Ha kész, hagyjuk jól kihűlni, majd robotgéppel belekeverjük a vajat. Elkészítjük a málnakrémet. A málnát ízlés szerinti cukorral összemelegítjük, majd a habtejszínnel kikevert lisztet hozzáöntjük, és addig kavargatjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Miután a piskótát is hagytuk hűlni, rákenjük a pudingos krémet. Erre jön egy sor háztartási keksz. Majd erre rákenjük a málnás krémet, amire szintén egy sor keksz jön. A tetejét olajjal gőz fölött felolvasztott csokival fedjük be. Pár órára vagy egy estére hűtőbe tesszük.