Kekszes-málnakrémes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kekszes-málnakrémes piskóta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg liszt
  • 1-2 ek napraforgó olaj
  • 2 ek kakaópor
  • 1/4 cs sütőpor

A málnakrémhez:

  • kb 500 g málna (fagyasztott vagy friss)
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2-3 ek liszt
  • 2 dl habtejszín

A puncs krémhez:

  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin

További hozzávalók:

  • háztartási keksz
  • 1 tábla étbevonó

Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Ezt tovább keverjük robotgéppel. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a pudingot a szokásos módon,csak 4 dl tejjel. Ha kész, hagyjuk jól kihűlni, majd robotgéppel belekeverjük a vajat. Elkészítjük a málnakrémet. A málnát ízlés szerinti cukorral összemelegítjük, majd a habtejszínnel kikevert lisztet hozzáöntjük, és addig kavargatjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Miután a piskótát is hagytuk hűlni, rákenjük a pudingos krémet. Erre jön egy sor háztartási keksz. Majd erre rákenjük a málnás krémet, amire szintén egy sor keksz jön. A tetejét olajjal gőz fölött felolvasztott csokival fedjük be. Pár órára vagy egy estére hűtőbe tesszük.