Kivis szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7-8 kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 kanál langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel.
Krém: 4 kivit megpucolunk, majd összeturmixoljuk. A tejbe beletesszük a kivit és 5 kanál lisztet.
Kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, habosra keverem és hozzáadom a kihűlt péphez.
A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk és a krémhez tesszük.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejére cukormázat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »