Kivis szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7-8 kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 kanál langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel.
Krém: 4 kivit megpucolunk, majd összeturmixoljuk. A tejbe beletesszük a kivit és 5 kanál lisztet.
Kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, habosra keverem és hozzáadom a kihűlt péphez.
A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk és a krémhez tesszük.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejére cukormázat teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »