Kivis szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7-8 kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 kanál langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel.
Krém: 4 kivit megpucolunk, majd összeturmixoljuk. A tejbe beletesszük a kivit és 5 kanál lisztet.
Kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, habosra keverem és hozzáadom a kihűlt péphez.
A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk és a krémhez tesszük.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejére cukormázat teszünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.