Kivis szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7-8 kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 kanál langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel.
Krém: 4 kivit megpucolunk, majd összeturmixoljuk. A tejbe beletesszük a kivit és 5 kanál lisztet.
Kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, habosra keverem és hozzáadom a kihűlt péphez.
A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk és a krémhez tesszük.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejére cukormázat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


