Kivi szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7 db kivi, turmixolva
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db kivi, apróra vagdosva
A mázhoz:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk egyenként és közepes méretű tepsi hátán megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük.
Krém elkészítése:
A liszttel, a tejjel és a 7 db turmixolt kivivel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet.
Az apróra vágott kivi darabokat lazán belekeverjük, és a lapokat megtöltjük.
Máz:
3 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a tészta tetejére simítjuk.
A tésztát másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.