Kivi szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7 db kivi, turmixolva
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db kivi, apróra vagdosva
A mázhoz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk egyenként és közepes méretű tepsi hátán megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük.
Krém elkészítése:
A liszttel, a tejjel és a 7 db turmixolt kivivel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet.
Az apróra vágott kivi darabokat lazán belekeverjük, és a lapokat megtöltjük.
Máz:
3 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a tészta tetejére simítjuk.
A tésztát másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »