Kivi szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7 db kivi, turmixolva
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db kivi, apróra vagdosva
A mázhoz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk egyenként és közepes méretű tepsi hátán megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük.
Krém elkészítése:
A liszttel, a tejjel és a 7 db turmixolt kivivel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet.
Az apróra vágott kivi darabokat lazán belekeverjük, és a lapokat megtöltjük.
Máz:
3 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a tészta tetejére simítjuk.
A tésztát másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

