Gyümölcsös szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (20x30cm-es tepsihez)
Tészta:
- 4 ek cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém :
- 2,5 dl habtejszín
- 375 g tejföl
- 3 ek porcukor
- 3 ek citromlé
Tetejére:
- Bármilyen idénygyümölcs ( a képen kivivel készült)
- 1 csomag tortazselé (12g)
- 3 dl víz
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 4 tojásos kakaós piskótát sütünk. A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük. Fakanál segítségével óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet és a kakaóport. A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet:
A jól lehűtött habtejszínt felverjük, majd robotgéppel belekeverjük a tejfölt, a citromot és a porcukrot. Egy kemény, jól kenhető krémet fogunk kapni.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd a tetejére gyümölcsöt teszünk. A tortazselét felfőzzük a használati utasítás szerint, majd a süti tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe egy pár órára, hogy szeletelhető legyen!