Gyümölcsös lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (lehet sütőmargarin is)
- 12 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom héja
- vanília rúd (lehet aroma is)
- kb. 2 dl tej
- csipet só
- fahéj (elhagyható)
- barna cukor (elhagyható)
- idénygyümölcsök (szilva, sárgabarack)
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a tejfölt, a citrom reszelt héját, a vaníliát és egy csipet sót.
A kész masszát tejjel addig hígítom, amíg egy lágy, galuskaszerű tésztát nem kapok. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatom, és felezett, kimagozott sárgabarackkal és szilvával megrakom. A gyümölcsöket megszórom csipetnyi fahéjjal és barna cukorral.
180 fokon kb. fél óra alatt sül meg.
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
A gyümölcsös lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

