Gyümölcsös kosarkák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 1 cs vaníliás puding
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg teavaj
- 13 dkg kristálycukor
Tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint (nálam ez most eper, mandarin kompót és kivi volt)
- Tetejére:
- zselatin ( én most 5 g citromos zselatinport használtam.
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg a formákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és akkora formával kiszúrjuk, amivel kényelmesen ki tudjuk bélelni a formákat. A szélüket megkenjük tojásfehérjével és tepsire sorakoztatjuk a formákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt szép világosra sütjük, majd a formákból kiborítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd miután elzártuk a gázt hozzáadjuk a cukrot is. Ha langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal, majd habzsákba töltjük és megtöltjük a kosárkákat a krémmel.
A kompótokat lecsöpögtetjük, vagy ha friss gyümölcsöt használunk akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd a krémre rakunk a gyümölcsökből. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, majd rákanalazzuk a gyümölcsökre.