Gyümölcsös kosarkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 1 cs vaníliás puding
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg teavaj
- 13 dkg kristálycukor
Tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint (nálam ez most eper, mandarin kompót és kivi volt)
- Tetejére:
- zselatin ( én most 5 g citromos zselatinport használtam.
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg a formákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és akkora formával kiszúrjuk, amivel kényelmesen ki tudjuk bélelni a formákat. A szélüket megkenjük tojásfehérjével és tepsire sorakoztatjuk a formákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt szép világosra sütjük, majd a formákból kiborítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd miután elzártuk a gázt hozzáadjuk a cukrot is. Ha langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal, majd habzsákba töltjük és megtöltjük a kosárkákat a krémmel.
A kompótokat lecsöpögtetjük, vagy ha friss gyümölcsöt használunk akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd a krémre rakunk a gyümölcsökből. A zselatint elkészítjük a leírásnak megfelelően, majd rákanalazzuk a gyümölcsökre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »