Fordított körtés süti fanta takaróval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 kanál liszt
- 7 kanál porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rum,
- 5-6 db körte felcsíkozva, vagy másfél üveg körtebefőtt
- 2 ek kekszmorzsa
Tetejére:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej, vagy fanta üdítő
- 2 ek cukorral sűrűre főzve
Elkészítése:
A körtét összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával.
A tojások fehérjét felverjük habbá és félretesszük. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan eldolgozzuk benne a sütőporos lisztet, majd laza mozdulatokkal a habot. Egy hosszúkás, közepes tepsit kibélelünk olajjal megkent szilikonos sütőpapírral, erre terítjük a fahéjas, kekszmorzsás vékony szeletekre vágott körtét.
Ráöntjük a tészta felét, majd a másik részébe tesszük a kakaóport és a rumot, ezt ráöntjük a sárga tésztára, kicsit összerázzuk és mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe 25 percre.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre.
A pudingport a tejen vagy az üdítőben felfőzzük a cukorral, majd a körtére rákenjük még melegen. Késsel elsimítjuk, olvasztott csokival keresztben-hosszában becsíkozzuk, kihűtjük és kockára vágva kínáljuk.
Tipp:
Ez a receptem sajátos. Fordított körtést még nem láttam sehol és a “takaró” és a díszítés is általam kitalált. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »