Fordított körtés süti fanta takaróval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 kanál liszt
- 7 kanál porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rum,
- 5-6 db körte felcsíkozva, vagy másfél üveg körtebefőtt
- 2 ek kekszmorzsa
Tetejére:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej, vagy fanta üdítő
- 2 ek cukorral sűrűre főzve
Elkészítése:
A körtét összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával.
A tojások fehérjét felverjük habbá és félretesszük. A tojás sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan eldolgozzuk benne a sütőporos lisztet, majd laza mozdulatokkal a habot. Egy hosszúkás, közepes tepsit kibélelünk olajjal megkent szilikonos sütőpapírral, erre terítjük a fahéjas, kekszmorzsás vékony szeletekre vágott körtét.
Ráöntjük a tészta felét, majd a másik részébe tesszük a kakaóport és a rumot, ezt ráöntjük a sárga tésztára, kicsit összerázzuk és mehet az előmelegített 190 fokos sütőbe 25 percre.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre.
A pudingport a tejen vagy az üdítőben felfőzzük a cukorral, majd a körtére rákenjük még melegen. Késsel elsimítjuk, olvasztott csokival keresztben-hosszában becsíkozzuk, kihűtjük és kockára vágva kínáljuk.
Tipp:
Ez a receptem sajátos. Fordított körtést még nem láttam sehol és a “takaró” és a díszítés is általam kitalált. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra!