Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1/2 tk ecet
Krémhez:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- tetejére tortabevonó
Elkészítése:
A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és addig verjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három 20 cm átmérőjű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez, én egy 20 cm átmérőjű lábassal rajzoltam elő a köröket). Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsiket és légkeveréssel 60 percig szárítsuk a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még kb 30 percig csukott ajtónál száradni, ezután vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy villával nyomkodjuk össze. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. Ezután keverjük hozzá az epret, majd apránként a keményre felvert tejszínt is.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy a tetejére is hagyjunk a krémből, azt is kenjük meg vele. A csokoládét olvasszuk fel egy kis étolajjal és csurgassuk a krém tetejére. Ahogy megköt a csokoládé, rögtön fogyasztható.