Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1/2 tk ecet
Krémhez:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- tetejére tortabevonó
Elkészítése:
A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és addig verjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három 20 cm átmérőjű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez, én egy 20 cm átmérőjű lábassal rajzoltam elő a köröket). Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsiket és légkeveréssel 60 percig szárítsuk a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még kb 30 percig csukott ajtónál száradni, ezután vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy villával nyomkodjuk össze. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. Ezután keverjük hozzá az epret, majd apránként a keményre felvert tejszínt is.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy a tetejére is hagyjunk a krémből, azt is kenjük meg vele. A csokoládét olvasszuk fel egy kis étolajjal és csurgassuk a krém tetejére. Ahogy megköt a csokoládé, rögtön fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »