Epres-habos süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 dkg étcsokoládé
- 6 dkg vaj
- 2 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl eperlé
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 1 nagy citrom leve
- 20 g zselatin
A díszítéshez:
- habtejszín
- gyümölcsös tejsavó
- eper
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot a tojásfehérjével felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőpor és a gőz felett megolvasztott csokoládét. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.
A krémhez kb 1 dl eperlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne. A tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, (nem kell megijedni ha darabos lesz, mert ha a krémsajt belekerül, ez elmúlik), hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítom tovább a robotgéppel még legalább 5 percig, ezután jön bele a 2 dl eperlé.
A zselatinhoz teszek 4 evőkanál krémet, kézi habverővel összekeverem, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a felét, eperdarabokat helyezek még bele, és úgy öntöm rá a másik felét. Kb 3 órára hűtőbe teszem.
A díszítéshez habbá verem a tejszínt habfixálóval, gyümölcsös tejsavóval, nem tejjel. Díszítem vele a tortát.