Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-habos süti recept

Epres-habos süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8 dkg étcsokoládé
    • 6 dkg vaj
    • 2 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl eperlé
    • 2 dl tejszín
    • 15 dkg cukor
    • 1 nagy citrom leve
    • 20 g zselatin

    A díszítéshez:

    • habtejszín
    • gyümölcsös tejsavó
    • eper

    Elkészítése:
    A tésztához a porcukrot a tojásfehérjével felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőpor és a gőz felett megolvasztott csokoládét. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.
    A krémhez kb 1 dl eperlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne. A tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, (nem kell megijedni ha darabos lesz, mert ha a krémsajt belekerül, ez elmúlik), hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítom tovább a robotgéppel még legalább 5 percig, ezután jön bele a 2 dl eperlé.
    A zselatinhoz teszek 4 evőkanál krémet, kézi habverővel összekeverem, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a felét, eperdarabokat helyezek még bele, és úgy öntöm rá a másik felét. Kb 3 órára hűtőbe teszem.
    A díszítéshez habbá verem a tejszínt habfixálóval, gyümölcsös tejsavóval, nem tejjel. Díszítem vele a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá