Epres cobbler recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl
- 6 dkg vaj
- 1 csésze liszt
- 3/4 csésze cukor
- 3/4 csésze tej
- 2 tk sütőpor
- kb. 20 dkg eper, vagy egyéb bogyós vagy nem bogyós gyümölcs. (alma, szeder, málna, áfonya, barack, stb.)
Elkészítése:
A vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet.
A nagyobb szemeket elfelezzük, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk.
A “tésztáját” is pikk-pakk összekeverhetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, keverhetünk hozzá kis vanília aromát vagy magot és a tejet belecsurgatva egy fakanállal simává keverjük.
Kivesszük a tálat a sütőből, ráöntjük a tésztát – nem kell elkeverni a vajjal -, megszórjuk a gyümölccsel. De dolgozhatunk fordítva is, hogy először a gyümölcs, aztán a tészta.
Ezt az egészet betoljuk vissza 180-190 fokra a sütőbe és kb. 45-50 percen át sütjük. Addig, míg szép színt kap a teteje.
Érdemes sütéskor vagy egy tepsire tenni magát a formát vagy alá tolni egyet, mert sütéskor a tészta ahogy megemelkedik, az eper levet ereszt, elképzelhető, hogy egy kevés kicsurog a tálból és képes nagyon büdösen leégni a sütő aljára.
Megpróbáljuk megvárni, míg kihűl, de nem feltétlenül baj, hogy fújva igyekszünk hűteni rajta. Melegebben és hidegen is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »