Epres cobbler recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl
- 6 dkg vaj
- 1 csésze liszt
- 3/4 csésze cukor
- 3/4 csésze tej
- 2 tk sütőpor
- kb. 20 dkg eper, vagy egyéb bogyós vagy nem bogyós gyümölcs. (alma, szeder, málna, áfonya, barack, stb.)
Elkészítése:
A vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet.
A nagyobb szemeket elfelezzük, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk.
A “tésztáját” is pikk-pakk összekeverhetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, keverhetünk hozzá kis vanília aromát vagy magot és a tejet belecsurgatva egy fakanállal simává keverjük.
Kivesszük a tálat a sütőből, ráöntjük a tésztát – nem kell elkeverni a vajjal -, megszórjuk a gyümölccsel. De dolgozhatunk fordítva is, hogy először a gyümölcs, aztán a tészta.
Ezt az egészet betoljuk vissza 180-190 fokra a sütőbe és kb. 45-50 percen át sütjük. Addig, míg szép színt kap a teteje.
Érdemes sütéskor vagy egy tepsire tenni magát a formát vagy alá tolni egyet, mert sütéskor a tészta ahogy megemelkedik, az eper levet ereszt, elképzelhető, hogy egy kevés kicsurog a tálból és képes nagyon büdösen leégni a sütő aljára.
Megpróbáljuk megvárni, míg kihűl, de nem feltétlenül baj, hogy fújva igyekszünk hűteni rajta. Melegebben és hidegen is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

