Epertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 szelethez:
A tortához:
- 25 dkg finomliszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 közepes nagyságú
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek tej
- fél kiskanál vanília aroma
- egy kis tej a tészta lekenéséhez
A töltelékhez:
- 25 dkg eper (lehet több is!)
- 2 dl habtejszín (növényi alapú)
- 125 g epres joghurt (natúr is jó :)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Vajat apró darabokra vágjuk és a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot. A tészta közepébe lyukat fúrunk, beleütjük a tojást és villa segítségével habosra verjük. A tejet és vaníliát a tojáshoz adjuk és puha masszává gyúrjuk a lisztes keverékkel.
A tésztát gömbölyítjük, sodrófával ellapítjuk kissé sütőpapíros tepsiben kb 20 cm átmérőjű körré.
Tésztánk tetejét kevés tejjel lekenjük és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve a tortalapot félbe vágva hűtjük.
Az epreket megmossuk, szárukat levágjuk, lecsöpögtetjük és vastag szeletekre vágjuk.
Tejszínből (növényi alapú készítmények jobb tartást biztosítanak, ezekhez nem kell fixáló) kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a joghurtot.
Fele krémmel megkenjük az alsó lapot, beterítjük az eper szeletekkel.
A krém másik felét az eprekre halmozzuk, majd a tészta cikkek kerülnek fel fedésként szépen elrendezve. Porcukorra hintjük és kedvünk szerint dekoráljuk – szépséges eperszemekkel.
Nálunk villám gyorsan eltűnt a tányérról :)))
Tipp:
Érdemes még melegében a felső lapot vágódeszkán 8 cikkre vágni pizzavágó segítségével, mert a tészta amikor kihűl, porhanyós, töredezik !
Természetesen bármilyen idény gyümölcs finom bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »