Eperkrémes tortácska recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- hideg víz
A krémhez:
- 10 dkg fehér csoki
- 20 dkg mascarpone
- eper
Elkészítése:
A lisztet és a cukrot egy tálba teszem. Egy csipet sót adok hozzá, belekockázom a vajat, majd elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.
Ha mini tortaformákban sütöm, akkor 6 részre osztom szét a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtom. Kibélelem vele a tortaformát, villával megszurkálom és kb 10 percig sütöm 180°C-os sütőben.
A krémhez a csokit felolvasztom és kanalanként hozzákeverem a mascarponét, majd a nagy pohár epret (apróra vágva vagy pürésítve). Ezzel töltöm meg a tortát és a tetejét friss eperrel díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.