Eperkrémes tortácska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- hideg víz
A krémhez:
- 10 dkg fehér csoki
- 20 dkg mascarpone
- eper
Elkészítése:
A lisztet és a cukrot egy tálba teszem. Egy csipet sót adok hozzá, belekockázom a vajat, majd elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.
Ha mini tortaformákban sütöm, akkor 6 részre osztom szét a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtom. Kibélelem vele a tortaformát, villával megszurkálom és kb 10 percig sütöm 180°C-os sütőben.
A krémhez a csokit felolvasztom és kanalanként hozzákeverem a mascarponét, majd a nagy pohár epret (apróra vágva vagy pürésítve). Ezzel töltöm meg a tortát és a tetejét friss eperrel díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »