Eperkrémes tortácska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- hideg víz
A krémhez:
- 10 dkg fehér csoki
- 20 dkg mascarpone
- eper
Elkészítése:
A lisztet és a cukrot egy tálba teszem. Egy csipet sót adok hozzá, belekockázom a vajat, majd elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.
Ha mini tortaformákban sütöm, akkor 6 részre osztom szét a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtom. Kibélelem vele a tortaformát, villával megszurkálom és kb 10 percig sütöm 180°C-os sütőben.
A krémhez a csokit felolvasztom és kanalanként hozzákeverem a mascarponét, majd a nagy pohár epret (apróra vágva vagy pürésítve). Ezzel töltöm meg a tortát és a tetejét friss eperrel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »