Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes tortácska recept

Eperkrémes tortácska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg vaj
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • hideg víz

    A krémhez:

    • 10 dkg fehér csoki
    • 20 dkg mascarpone
    • eper

    Elkészítése:
    A lisztet és a cukrot egy tálba teszem. Egy csipet sót adok hozzá, belekockázom a vajat, majd elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és annyi vizet, hogy a tészta közepesen kemény, rugalmas legyen. Miután összeállt, folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.
    Ha mini tortaformákban sütöm, akkor 6 részre osztom szét a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtom. Kibélelem vele a tortaformát, villával megszurkálom és kb 10 percig sütöm 180°C-os sütőben.
    A krémhez a csokit felolvasztom és kanalanként hozzákeverem a mascarponét, majd a nagy pohár epret (apróra vágva vagy pürésítve). Ezzel töltöm meg a tortát és a tetejét friss eperrel díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá