Mesés citromos süti recept

Elkészítés:
Tészta: Sima piskótát készítek. A sárgáját a cukorral, liszttel, sütőporral és fahéjjal habosra kikeverem. Külön a tojás fehérjét kemény habbá felverem. A tojás sárgájához a fehérjét óvatosan hozzákeverem fakanállal, úgy hogy ne törjön össze a fehérje. Kivajazott és lisztezett “gyömölcstorta” formájú tepsibe teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm. (érdemes rá-rá pillantani mert minden sütő más).
Krém: Egy edénybe felteszek vizet forralni. A két citromot meghámozom. A héját apró csíkokra felvagdosom. Beleteszem a fém tálba, kifacsarom a két citrom levét is. Hozzákeverem a négy tojást, valamint ízlés szerint porcukorral összekeverem. Ha forr a víz, akkor a fémtálat az edény fölé helyezem, és gőz felett folyamatosan kavargatom. Pár perc múlva a krém puding állagú lesz. Akkor leveszem a tűzhelyről, és robotgéppel folyamatos kavargatással lehűtöm kéz melegre. Ha kész akkor 25 dkg margarint hozzákeverek, és ezt még robotgéppel jól összedolgozom. Ha kihűlt a tészta, akkor a krémet rákenem, és citrom karikákkal díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »