Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés:
Tészta: Sima piskótát készítek. A sárgáját a cukorral, liszttel, sütőporral és fahéjjal habosra kikeverem. Külön a tojás fehérjét kemény habbá felverem. A tojás sárgájához a fehérjét óvatosan hozzákeverem fakanállal, úgy hogy ne törjön össze a fehérje. Kivajazott és lisztezett “gyömölcstorta” formájú tepsibe teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm. (érdemes rá-rá pillantani mert minden sütő más).
Krém: Egy edénybe felteszek vizet forralni. A két citromot meghámozom. A héját apró csíkokra felvagdosom. Beleteszem a fém tálba, kifacsarom a két citrom levét is. Hozzákeverem a négy tojást, valamint ízlés szerint porcukorral összekeverem. Ha forr a víz, akkor a fémtálat az edény fölé helyezem, és gőz felett folyamatosan kavargatom. Pár perc múlva a krém puding állagú lesz. Akkor leveszem a tűzhelyről, és robotgéppel folyamatos kavargatással lehűtöm kéz melegre. Ha kész akkor 25 dkg margarint hozzákeverek, és ezt még robotgéppel jól összedolgozom. Ha kihűlt a tészta, akkor a krémet rákenem, és citrom karikákkal díszítem.