Citromos szelet recept

Hozzávalók:
- 6 kanál cukor,
- 2tojás,
- 2 kanál margarin,
- 4 kanáltej,
- 1 kanál szalalkáli,
- 1 citrom lereszelt héja,
- liszt, amennyit felvesz.
A krémhez:
- 2,5dl tej,
- 4 kanál liszt
- 20 dkg porcukor,
- 25dkg vaj,
- 2 citrom leve és 1 citrom lereszelt héja.
Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz. Este készítsük el a tésztát /jobban nyújtható/ majd reggel osszuk 4 felé nyújtsuk ki és süssünk 4 világos lapot belőle. A 4 kanál lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük, kihűtjük a vajat habosra keverjük a porcukorral, mokkáskanalanként adagolt citromlével és a citrom lereszelt héjával és végül a kanalanként hozzáadott péppel. A lapokat kenjük meg a citromkrémmel, tegyünk rá nehezéket. /Az unokáim imádják mert ebben a melegben frissítő süti/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »