Citromos szelet recept

Hozzávalók:
- 6 kanál cukor,
- 2tojás,
- 2 kanál margarin,
- 4 kanáltej,
- 1 kanál szalalkáli,
- 1 citrom lereszelt héja,
- liszt, amennyit felvesz.
A krémhez:
- 2,5dl tej,
- 4 kanál liszt
- 20 dkg porcukor,
- 25dkg vaj,
- 2 citrom leve és 1 citrom lereszelt héja.
Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz. Este készítsük el a tésztát /jobban nyújtható/ majd reggel osszuk 4 felé nyújtsuk ki és süssünk 4 világos lapot belőle. A 4 kanál lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük, kihűtjük a vajat habosra keverjük a porcukorral, mokkáskanalanként adagolt citromlével és a citrom lereszelt héjával és végül a kanalanként hozzáadott péppel. A lapokat kenjük meg a citromkrémmel, tegyünk rá nehezéket. /Az unokáim imádják mert ebben a melegben frissítő süti/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »