Citromos szelet recept

Hozzávalók:
- 6 kanál cukor,
- 2tojás,
- 2 kanál margarin,
- 4 kanáltej,
- 1 kanál szalalkáli,
- 1 citrom lereszelt héja,
- liszt, amennyit felvesz.
A krémhez:
- 2,5dl tej,
- 4 kanál liszt
- 20 dkg porcukor,
- 25dkg vaj,
- 2 citrom leve és 1 citrom lereszelt héja.
Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz. Este készítsük el a tésztát /jobban nyújtható/ majd reggel osszuk 4 felé nyújtsuk ki és süssünk 4 világos lapot belőle. A 4 kanál lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük, kihűtjük a vajat habosra keverjük a porcukorral, mokkáskanalanként adagolt citromlével és a citrom lereszelt héjával és végül a kanalanként hozzáadott péppel. A lapokat kenjük meg a citromkrémmel, tegyünk rá nehezéket. /Az unokáim imádják mert ebben a melegben frissítő süti/
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »